Δελτία Τύπου

Η πολιτεία γυρίζει την πλάτη στους ιατρούς που στηρίζουν την κοινωνία

Μαρτίου 20, 2020 • By

banner- logo1024x683Με τεράστια έκπληξη και απογοήτευση διαβάσαμε τους κλάδους των ελευθέρων επαγγελματιών που θα επιχορηγηθούν από την κυβέρνηση, ως βοήθεια για το τεράστιο πλήγμα από τα μέτρα ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας, από τους οποίους απουσιάζει ο κλάδος των ελευθεροεπαγγελματιών κλινικών, κλινικοεργαστηριακών και εργαστηριακών ιατρών.

Των ιατρών, συμβεβλημένων και μη, που διατηρούν ανοικτά τα ιατρεία με ελάχιστα διαθέσιμα ατομικά μέτρα προστασίας, που προμηθεύονται με δικά τους έξοδα, αναζητώντας τα στην γεμάτη ελλείψεις αγορά με σημαντικό οικονομικό κόστος.

Των ιατρών, που έχουν εν γνώσει τους μειώσει τον τζίρο τους πάνω από 90%, για την αποφυγή διασποράς της νόσου, εξυπηρετώντας μόνο επείγοντα περιστατικά στο ιατρείο τους, δίνοντας οδηγίες όλο το 24ωρο σε κάθε συμπολίτη μας για κάθε πρόβλημα του χωρίς καμία αμοιβή, περιορίζοντας την επισκεψιμότητα σε νοσοκομεία αλλά και τον πανικό που καταλαμβάνει τους πάντες. Έτσι θεωρούνται ως επιχειρήσεις που συνεχίζουν κανονικά την λειτουργία τους?

Των ιατρών, που πασχίζουν να είναι συνεπείς απέναντι στις μισθολογικές, φορολογικές, ασφαλιστικές και όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις (ενοίκια κλπ) ενός ιδιωτικού ιατρείου, με τα έσοδα να έχουν μηδενίσει πρακτικά.

Των ιατρών που συνεχίζουν αθόρυβα να βάζουν πλάτη, όπως κάνουν πολλά χρόνια τάρα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Αυτούς λοιπόν τους ιατρούς γιατί ακριβώς τους λησμονούν τα συναρμόδια Υπουργεία? Έχει ξεχειλίσει η οργή, η αγανάκτηση και η απογοήτευση από τον τρόπο που αντιμετωπίζει η πολιτεία τον ιατρικό κλάδο.

Παιδιά ενός κατώτερου Θεού σε σχέση με όλη την υπόλοιπη κοινωνία?

Εμείς στηρίζουμε την κοινωνία γνωρίζοντας πολύ καλά ποια είναι η θέση μας και η ευθύνη που απορρέει από αυτήν.

Κύριε Πρωθυπουργέ και κύριοι Υπουργοί, γνωρίζετε κι εσείς τι ακριβώς οφείλετε να κάνετε…

Για το Διοικητικό Συμβούλιο, 

Η Πρόεδρος             Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου Δημήτρης Οικονόμου