Δελτία Τύπου

Πρόσκληση σε εκλογική τακτική γενική συνέλευση ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ

Νοεμβρίου 1, 2018 • By

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με απόφασή του προκηρύσσει Τακτική Εκλογική Γενική Συνέλευση με θέματα ημερήσιας διάταξης :

  1. Διοικητικός απολογισμός
  2. Οικονομικός απολογισμός
  3. Διεξαγωγή Εκλογών για τη εκλογή νέου Δ.Σ. και Ελεγκτικής Επιτροπής για την επόμενη τριετία.

 

Η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου την 23η Νοεμβρίου 2018 και ώρα 10.00 π.μ.

Σε περίπτωση μη προσέλευσης > 50% των μελών η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί την 30η Νοεμβρίου 2018, στο ίδιο μέρος και την ίδια ώρα.

Σε περίπτωση μη απαρτίας (>25% των μελών) η Γ.Σ. και η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί οριστικά το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 10.00 π.μ. στο ξενοδοχείο Airotel Stratos Vasilikos (Μιχαλακοπούλου 114, 115 27 – Αθήνα) αίθουσα Ήφαιστος, με όσα μέλη είναι παρόντα.

Η εκλογική διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 3:00μμ.

 -Δικαίωμα υποψηφιότητας για το Δ.Σ. έχουν όσα εγγεγραμμένα μέλη είναι ταμειακώς τακτοποιημένα (ετήσια συνδρομή 20€) αφού πληρώσουν και το παράβολο υποψηφιότητας το οποίο ορίσθηκε από το Δ.Σ. στο ποσό των 50€.

-Δικαίωμα υποψηφιότητας για την Ελεγκτική Επιτροπή έχουν όσα εγγεγραμμένα μέλη είναι μόνο ταμειακώς τακτοποιημένα (ετήσια συνδρομή 20€).

Η αιτηση υποψηφιότητας μαζί με το αποδεικτικό κατάθεσης θα πρέπει να αποσταλούν στο e mail της Ενωσης eni.eopyy@gmail.com μέχρι την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018. Το Δ.Σ. με απόφασή του θα κάνει δεκτές και θα ανακοινώσει τις υποψηφιότητες που πληρούν όλα τα κριτήρια μετά από συνεδρίαση του την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018.

-Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα εγγεγραμμένα και ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη μέχρι και την ημέρα διεξαγωγής των Εκλογών. Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να έχουν μαζί τους κάποιο έγγραφο που να πιστοποιεί την ταυτότητα τους (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης). Για επιβεβαίωση τυχόν οικονομικών εκκρεμοτήτων, μπορείτε να καλέσετε στην γραμματεία της Ένωσης (τηλ 2610639539)

Οι συνδρομές (20€) και τα παράβολα υποψηφιότητας (50€) μπορούν να κατατεθούν στον υπ. αριθμ. 5060-059449-291 τραπεζικό λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς με ΙΒΑΝ: GR11 0172 0600 0050 6005 9449 291. Στην αιτιολογία κατάθεσης θα πρέπει να αναφέρεται το ονοματεπώνυμό σας, η αιτιολογία «Συνδρομή» ή/και «Παράβολο» και ένα κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας. Όσοι θέσουν υποψηφιότητα για το Δ.Σ. (ή την Ελεγκτική Επιτροπή χωρίς υποχρέωση παραβόλου) θα πρέπει να έχουν καταθέσει στο λογαριασμό του Συλλόγου τη συνδρομή και το παράβολο μέχρι την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018. Μετά από την ημερομηνία αυτή οι αιτήσεις υποψηφιότητας που δεν πληρούν τα ταμειακά κριτήρια δε θα γίνονται δεκτές από το Δ.Σ.

Υστερόγραφο: Μετά από προφορική γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου, στο ερώτημα για το εάν είναι νόμιμη η υποβολή υποψηφιότητας στις επερχόμενες εκλογές, από μέλη της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ γενικοί ιατροί, παθολόγοι και παιδίατροι που δεν έχουν πια επίσημη σύμβαση, παραθέτω την ακόλουθη απάντηση: η σύσταση των σωματείων δεν καταργείται άμεσα όταν αλλάζει το πλαίσιο λειτουργίας μίας σύμβασης που καθορίζεται από την πολιτεία. Αυτό καταδεικνύεται από τη συνδικαλιστική πορεία και άλλων σωματείων που έχουν αντίστοιχα βιώματα. Για το 2018, θεωρούνται ενεργά μέλη, τα εγγεγραμμένα μέλη (και οικονομικώς τακτοποιημένα) και επομένως με πλήρη δικαιώματα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Η διαγραφή μελών προβλέπεται από το καταστατικό του σωματείου μας υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Το ΔΣ της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να μην κάνει χρήση αυτού του δικαιώματος, αφού έλαβε υπόψιν 1. την υποβληθείσα στο Δ. Πρωτοδικείο τροποποίηση του καταστατικού ( η οποία επιτρέπει τη συνέχιση της σχέσης μέλους σε μη συμβεβλημένα άτομα), 2. τη δικαστική προσφυγή της ΕΝΙ στο ΣτΕ που θα εκδικαστεί τον Ιανουάριο του 2019 κατά της μονομερούς λύσης της σύμβασης των ΠΘ, ΓΙ, ΠΔ και 3. την αποφυγή της αποδυνάμωσης της εκπροσώπησης των συγκεκριμένων ειδικοτήτων, που αποτελούν κορμό της ΠΦΥ. Το ΔΣ συμφώνησε ότι όλα τα ενεργά μέλη της ΕΝΙ, ασχέτως συμβατικής σχέσης με τον ΕΟΠΥΥ, διατηρούν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος              Ο Γενικός Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου   Χρήστος Παπασιδέρης