Ανακοινώσεις - Αποφάσεις Δ.Σ, Δελτία Τύπου

Διαπραγμάτευση “φάντασμα” για νέες συμβάσεις ΕΟΠΥΥ

Δεκεμβρίου 2, 2017 • By

 cropped-enieoppy.jpgΑναζητείται δεύτερος για “διαπραγμάτευση”..

 Στην υπ’αριθμ 150/ 27-11-2017 ανακοίνωση της Επιτροπής διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ αναφέρονται τα πεπραγμένα της με την ολοκλήρωση συμβάσεων για διάφορα θέματα, όπως αιμοκαθάρσεις, ιατροτεχνολογικά είδη, φυσικοθεραπείες και αρκετά άλλα, για τα οποία όλοι είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι για την πρόοδο που έχει να επιδείξει.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται και ο προγραμματισμός για το άμεσο μέλλον, όπου οι υποεπιτροπές διαπραγμάτευσης   «βρίσκονται ήδη σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για όλες τις υπηρεσίες υγείας που παρέχονται από τους παρόχους υγείας». Ως τέτοιες λογίζονται οι ιατρικές εξετάσεις, διαγνωστικές εξετάσεις, νοσοκομειακή περίθαλψη κλπ, για τις οποίες γεννάται μια εύλογη απορία, την οποία μόνο η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ μπορεί να μας λύσει :

-Μεταξύ ΠΟΙΩΝ και πότε γίνεται η διαπραγμάτευση για την επίτευξη συμφωνιών για τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με ιατρούς?

Καλούμε λοιπόν την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να δώσει την απάντηση αυτή προς ΟΛΟΥΣ τους παρόχους υγείας. Να υπενθυμίσουμε ότι την τελευταία φορά που ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ισχυρίστηκε στην δημόσια ελληνική τηλεόραση πως οι οδηγίες που τότε εξέδωσε προέκυψαν μετά από διαπραγμάτευση και έγκριση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, διαψεύστηκε από ανακοίνωση του ΠΙΣ, με την οποία καλούσε τον κ. Μπερσίμη να τις αποσύρει. Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ μετρά ήδη μια καταδίκη από το ΣΤΕ για μονομερείς ενέργειες έναντι των συμβασιούχων και πιστεύουμε ότι δε θα ήθελε να προσθέσει κι άλλες επι των ημερών της.

Υ.Γ. Για την σύσταση της επιτροπής διαπραγμάτευσης από τον Φεβρουάριο 2016 και τις ιδιότητες των μελών αυτής, μεταξύ των οποίων δεν υπάρχει ούτε ΕΝΑΣ ιατρός (για την ακρίβεια υπάρχει αναπληρώτρια του προέδρου, Ιατρός Επίκουρη Καθηγήτρια Παθολογίας), για διαπραγμάτευση θεμάτων παροχής υπηρεσιών ΥΓΕΙΑΣ, γεννώνται άλλα ερωτήματα.

Πρώτα όμως, ας περιμένουμε απάντηση στο σημερινό ….

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Η Πρόεδρος              Ο Γενικός Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου   Χρήστος Παπασιδέρης