Δελτία Τύπου

Οι τοκογλυφικές ασφαλιστικές αλχημείες αποτελούν “συμβόλαια θανάτου” των ιατρείων

Μαΐου 11, 2017 • By
cropped-enieoppy.jpgΗ επικείμενη αλλαγή στον υπολογισμό των ήδη υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών, προβλέπει από την 1η Ιανουαρίου 2018, ότι η βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για τους αυτοαπασχολούμενους θα προσδιορίζεται από τα μεικτά κέρδη της προηγούμενης χρονιάς πριν την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών, δημιουργεί πλασματική φορολογητέα ύλη που εξακοντίζει τις εισφορές με αύξηση έως και 28%, στα επόμενα έτη.
Το «Βατερλώ» του ανεγκέφαλου ασφαλιστικού νομοσχεδίου δεν θα αποτραπεί με τοκογλυφικές πρακτικές από τους  ειλικρινείς ελευθεροεπαγγελματίες.
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πρώην ταμείων όχι μόνο εκκρεμούν αλλά αμφισβητούνται!, η στάση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ συνεχίζεται ιδίως στις μεγάλες αστικές περιοχές (10% 2012-2015, Νοέμβριος & Δεκέμβριος του 2016, ΟΠΑΔ, κλπ) από τη μεγάλη δυσλειτουργία κάποιων Περιφερειακών Διευθύνσεων (λόγω υποστελέχωσης και ΕΦΚΑ) και οι ιατροί αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές που παρατύπως  έχουν υπολογιστεί βάσει του εισοδήματος του 2015.
Κατακρίνουμε την κυβερνητική αναλγησία απέναντι στο αναφαίρετο δικαίωμα των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ στην εργασία και στην κάλυψη των βιοποριστικών τους αναγκών.
Καταγγέλλουμε τη συνεχιζόμενη φοροληστρική επιδρομή κατά της εύρυθμης λειτουργίας του ιδιωτικού ιατρείου, τη σχεδιαζόμενη φτωχοποίηση του ιατρικού σώματος, την ιατρική μετανάστευση και την επερχόμενη παράδοση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε μεγάλα επιχειρηματικά καρτέλ.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο,
Η Πρόεδρος             Ο Γραμματέας
Άννα Μαστοράκου  Χρήστος Παπασιδέρης