Δελτία Τύπου

Και ο Γολγοθάς των ιατρών συνεχίζεται…

Απριλίου 11, 2017 • By

 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

cropped-enieoppy.jpg

Ενώ οι συμβεβλημένοι ιατροί παρέχουν κάθε μήνα ανελλιπώς τις υπηρεσίες τους προς τους ασφαλισμένους πολίτες, η στάση πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ στους συμβεβλημένους ιατρούς παραμένει παροιμιώδης ειδικά στις μεγάλες αστικές περιοχές, οδηγώντας τους σε πλήρη αδυναμία εκπληρώσεως τόσο των οικογενειακών / επαγγελματικών τους υποχρεώσεων, όσο και των πλασματικά διογκωμένων ασφαλιστικών οφειλών προς ΕΦΚΑ.

Οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ που είναι σε εκκρεμότητα είναι:

*      Επισκέψεις και πράξεις του ληξιπρόθεσμου Οκτωβρίου 2016 (Αθήνα, Θεσσαλονίκη)

*      Επισκέψεις και πράξεις του ληξιπρόθεσμου Νοεμβρίου 2016

*      10% των ληξιπρόθεσμων επισκέψεων των ετών 2012 – 2015  (Αθήνα, Θεσσαλονίκη)

*      Ληξιπρόθεσμες οφειλές ΟΠΑΔ και πρώην ταμείων. Εκφράζεται η έντονη αγωνία για το εάν θα αποδοθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που εκκρεμούν από το 2010-2011, εντός της νόμιμης προθεσμίας ( Ιούνιος 2017 ).

Καθημερινά καταγγέλλονται συμβάσεις ΕΟΠΥΥ από ιατρούς που βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία διαχείρισης του ασφυκτικού κλοιού χρεοκοπίας του ατομικούτους ιατρείου / εργαστηρίου, ιδιαίτερα στην επαρχία όπου υπάρχει έλλειψη πολλών ειδικοτήτων.

Απαιτούμε λοιπόν να πληρωθούμε με βάση τα νόμιμα και ανακοινωθέντα από τον ΕΟΠΥΥ, αλλά ουδέποτε εφαρμοζόμενα χρονοδιαγράμματα. Σε αντίθετη περίπτωση επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω ενέργειες ο οποίες θα δυσαρεστήσουν το υπάρχον αφερέγγυο πολιτικό σύστημα

Ο στραγγαλισμός του ιδιωτικού τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αντιβαίνει κάθε επιστημονική αρχή διαχείρισης πολιτικών δημόσιας υγείας και δημιουργεί αποδόμηση των πολύτιμων πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους.

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος              Ο Γενικός Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου   Χρήστος Παπασιδέρης