Γενικά

Φεσωμένοι οι ιατροί αλλά και … καψώνια σε ιατρούς και ασφαλισμένους

Οκτωβρίου 3, 2016 • By

cropped-enieoppy.jpg

Για μια ακόμα φορά οι γιατροί και οι ασφαλισμένοι ανά την επικράτεια γίναμε μάρτυρες σκηνών τρέλας σήμερα το πρωί, 3-10-16.

Η πολυβραβευμένη υπηρεσία της Ηλεκτρονικής Στιγμιογράφησης βρίσκεται υπό κατάρρευση, με αποτέλεσμα τη αδυναμία των ιατρείων να λειτουργήσουν σωστά, ραντεβού να ακυρώνονται και ασφαλισμένοι να καταγράφουν δρομολόγια.

Όλα αυτά μετά και από την εμπνευσμένη απόφαση να υπάρχει ως προαπαιτούμενο για την καταγραφή ενός παραπεμπτικού εξετάσεων, η παρουσία διάγνωσης στον καθορισμό της αιτιολογίας μιας εξέτασης. Το οξύμωρο στην υπόθεση είναι ότι οι εξετάσεις συνταγογραφούνται για να μπορέσει ο επιστήμονας να θέσει διάγνωση, αλλά η ΗΔΙΚΑ την ζητάει εκ των πρότερων! Δυστυχώς καμιά διαβούλευση και συνεννόηση με τους ιατρούς δεν υπήρξε πριν την επιβολή αυτού του μέτρου- που είναι μεν προς την σωστή κατεύθυνση του περιορισμού της υπερσυνταγογραφησης, αλλά με τον πλέον πρόχειρο τρόπο και με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία ιατρών και ασφαλισμένων.

Στο μεταξύ, κι ενώ όλα βαίνουν καλώς για τον ΕΟΠΥΥ και το Υπουργείο Υγείας, οι συμβεβλημένοι ιατροί υπολείπονται των πληρωμών τους για τον Απρίλιο, ενώ αρκετός αριθμός τους δεν έχει πληρωθεί ούτε για τον Μάρτιο και ενώ έχει ΗΔΗ καταστεί ληξιπρόθεσμος ο μήνας Μάιος. Όσο κι αν η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ μιλάει για ενταλματοποιήσεις, δυστυχώς (για τους ιατρούς) πληρωμές δεν γίνονται στην πράξη.

Θέτουμε προ των ευθυνών τους τόσο την διοίκηση της ΗΔΙΚΑ όσο και αυτήν του εντολέα της (ΕΟΠΥΥ) για την αποφυγή τέτοιων κωμικοτραγικών καταστάσεων, διότι έχουν να κάνουν με ανθρώπους που ταλαιπωρούνται και όχι με αριθμούς και ποσοστά.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                Ο Γενικός Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου    Χρήστος Παπασιδέρης