Ανακοινώσεις - Αποφάσεις Δ.Σ, Πολιτική - Συνδικαλισμός

Επιστολή προς τους ιατρούς του Ε.Ο.Π.Υ.Υ

Απριλίου 9, 2012 • By

Αγαπητές/οί συνάδελφοι,

Ως συνεργαζόμενοι ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, επιτρέψτε μας να σας ενημερώσουμε ότι το Σάββατο 7/4/2012, σε αίθουσα ξενοδοχείου των Αθηνών, ιδρύθηκε η ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΕΟΠΥΥ, ένα νέο Πανελλήνιο Επαγγελματικό Σωματείο, που σκοπό έχει να ενώσει όλους τους ιατρούς που έχουν επαγγελματική σχέση με τον Οργανισμό. Βασικός σκοπός της Ένωσης είναι η προάσπισης των συμφερόντων του Κλάδου, η διατύπωση σοβαρών πολιτικών προτάσεων για θέματα υγείας και η διασφάλιση ουσιαστικής – αποτελεσματικής εκπροσώπησης στα ζητήματα που απασχολούν την επαγγελματική μας καθημερινότητα, μέσα από πραγματικές συμμετοχικές διαδικασίες κάνοντας ευρεία χρήση του διαδικτύου. Πιστεύουμε ότι έτσι καλύπτεται ένα ουσιαστικό κενό στην εκπροσώπηση μας, που έγινε ιδιαίτερα έντονο και εμφανές κατά το τελευταίο τρίμηνο ιδιαίτερα μετά την λειτουργική έναρξη του ΕΟΠΥΥ.

Η συγκέντρωση των ιδρυτικών μελών από όλη την Ελλάδα, ανέδειξε την προσωρινή διοικούσα επιτροπή, της οποίας καθήκον είναι να συντονίσει και να οργανώσει τον νέο επαγγελματικό φορέα και να τον οδηγήσει στις πρώτες εκλογές μετά την τυπική έγκριση του Καταστατικού και της Ιδρυτικής Πράξης, από το Πρωτοδικείο.

Καλούμε όλους εσάς, που συνεργάζεστε ήδη με τον ΕΟΠΥΥ, να πλαισιώσετε την νεοσυσταθείσα Ένωση.

Η συνεργασία μεταξύ μας, η Ενότητα και η συντονισμένη, χωρίς κραυγές, διεκδίκηση, είναι ο μόνος δρόμος για να αντιμετωπίσουμε τα ποικίλα προβλήματα που ανακύπτουν καθημερινά στην συνεργασία μας με τον Οργανισμό.

Δεν μπορούμε να σας υποσχεθούμε άμεσες ή μαγικές λύσεις, μπορούμε όμως να δεσμευτούμε στην ειλικρινή προσπάθεια για την διασφάλιση ουσιαστικής και αξιοπρεπούς συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ, με στόχο να διαφυλάξουμε το δυνατόν περισσότερο τον τομέα ευθύνης μας – την Υγεία των Πολιτών και την αξιοπρέπεια των Ιατρών.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, διατηρεί ήδη:

– ιστοσελίδα : http://eni-eopyy.net/, όπου και θα βρείτε την αίτηση εγγραφής μέλους (http://eni-eopyy.net/%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE%CF%82/)

– κλειστή ομάδα στο Facebook : http://www.facebook.com/groups/iatroi.eopyy/

Σας ζητούμε να στηρίξτε την κοινή προσπάθεια και να κάνετε την ηλεκτρονική εγγραφή σας στην Ένωση, δεν θα σας πάρει περισσότερο από 5′ λεπτά

Μετά Τιμής και Συναδελφικούς Χαιρετισμούς

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή