Γενικά, Δελτία Τύπου

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Όχι στη συνταγογράφηση από νοσηλευτές. Βάναυση προσβολή των ιατρών από τον κ. Βορίδη.

Ιανουαρίου 21, 2015 • By

cropped-bloglogo.jpgΔελτίο Τύπου

Αθήνα 21/01/2015

ΘΕΜΑ: Βάναυση προσβολή των ιατρών από τον Υπ. Υγείας κ. Βορίδη. ΟΧΙ στη συνταγογράφηση από νοσηλευτές.

Με αιφνίδια απόφαση του ο Υπουργός Υγείας κ. Βορίδης δίνει δικαίωμα στους νοσηλευτές να συνταγογραφούν φάρμακα, να δίδουν τοπική αναισθησία, να προχωρούν σε καθετηριασμούς ακόμη και να χορηγούν παρεντερική διατροφή και θρομβολυτικά σκευάσματα.

Η ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ τιμά το νοσηλευτικό λειτούργημα αλλά οι παραπάνω πράξεις είναι αμιγώς ιατρικές και κάθε διενέργειά τους από μη ιατρούς αποτελεί παραποίηση του ιατρικού λειτουργήματος, είναι αντισυνταγματική και επικίνδυνη για την δημόσια υγεία. Η συγκεκριμένη απόφαση είναι χωρίς αμφιβολία αμιγώς προεκλογικού χαρακτήρα και αποτελεί βάναυση αμφισβήτηση των επαγγελματικών και επιστημονικών δικαιωμάτων του ιατρικού σώματος.

Η ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ τον Υπουργό Υγείας κ. Βορίδη που υπογράφει την συγκεκριμένη απόφαση, θεωρώντας ότι αποτελεί μνημείο ρουσφετολογικής διαχείρισης των ζητημάτων της υγείας.

ΚΑΛΟΥΜΕ το ΣΥΝΟΛΟ της ιατρικής κοινότητας να αντιδράσει και να καταδικάσει στην πράξη τον κ. Βορίδη. Καλούμε επίσης τα αρμόδια όργανα των ιατρών να διεκδικήσουν ΑΜΕΣΑ την απόσυρση της ρουσφετολογικής αυτής διάταξης.

Λίγες μέρες μετά την συνάντηση των εκπροσώπων των ιατρών με τον Πρωθυπουργό θεωρούμε ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ την ενέργεια αυτή από πλευράς Υπουργού Υγείας και ΖΗΤΟΥΜΕ απο τον κ. ΣΑΜΑΡΑ να παρέμβει προκειμένουν να ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ.

Από το γραφείο τύπου της ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΕΟΠΥΥ