Ανακοινώσεις - Αποφάσεις Δ.Σ, Γενικά

ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ : ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΧΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΕΟΠΥΥ

Μαΐου 7, 2014 • By

1Συνάδελφοι,

Η ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ έχει υποχρέωση να προστατέψει τα μέλη της και τους 5000 συμβεβλημένους κλινικούς και κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς που εκπροσωπεί, αυτό έκανε τόσα χρόνια και αυτό θα κάνει και τώρα λέγοντας ξεκάθαρα την ΑΛΗΘΕΙΑ με αίσθημα ΕΥΘΥΝΗΣ ! Επειδή καθημερινά λαμβάνουμε δεκάδες τηλεφωνήματα και emails από συμβεβλημένους κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς σας ενημερώνουμε ότι: Ως Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, στηρίξαμε και στηρίζουμε τους μάχιμους εργαστηριακούς αλλά ΔΕΝ έχουμε προκηρύξει κανενός είδους κινητοποίηση για συμβεβλημένους κλινικούς – κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς. Σας ενημερώνουμε επίσης ότι ΔΕΝ είναι νόμιμο  να κάνει κάποιος επίσχεση ΜΟΝΟ στις πράξεις ενώ συνεχίζει να εκτελεί επισκέψεις με τον ΕΟΠΥΥ !

Μετά από επικοινωνία με τους νομικούς μας συμβούλους είναι ξεκάθαρο ότι η σύμβαση μας είναι ενιαία και δεν μπορεί να κάνει κάποιος επίσχεση μόνο στο σκέλος των πράξεων, αν το κάνει υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να δώσει αφορμή για να καταγγελθεί η σύμβασή του και να βρεθεί εκτός ΕΟΠΥΥ !

Μπορεί βέβαια, αν το επιθυμεί (παρά το γεγονός ότι διεξάγουμε διαπραγματεύσεις για τις νέες μας συμβάσεις και χιλιάδες άλλοι συνάδελφοι περιμένουν να ενταχθούν στον ΕΟΠΥΥ καθώς οι παλιές συμβάσεις λήγουν τέλος Ιουνίου), να προχωρήσει σε ΟΛΙΚΗ επίσχεση υπηρεσιών εφ’ όσον καλύπτεται νομικά, είναι δηλαδή εγγεγραμμένο μέλος σε ένα από τους φορείς που έστειλαν σχετικό εξώδικο επίσχεσης στον ΕΟΠΥΥ και εφ’ όσον ο φορέας είναι σωματειακής μορφής.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ. Η ΈΝΩΣΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΙΑΤΡΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.

ΕΦΙΣΤΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΕΙΣ – ΠΑΓΙΔΑ ΜΕ ΟΔΥΝΗΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ !