Ανακοινώσεις - Αποφάσεις Δ.Σ

ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ: ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ- ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ !

Απριλίου 11, 2014 • By

Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ (ΕΝ.Ι – Ε.Ο.Π.Υ.Υ)

Κηφισίας 18, 11526, Αθήνα. Τηλ. – Fax: 2107785805, 6944542664

http://www.eni-eopyy.net , http://www.eni-eopyy.gr, email: eni.eopyy@gmail.com

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΑΘΗΝΑ 11/4/2014

 

ΘΕΜΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ !

 

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, ως η ΜΟΝΗ επίσημα αναγνωρισμένη επαγγελματική Ένωση συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, ενημερώνει ότι συνεχίζει, χωρίς επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, την προσπάθεια αξιόπιστης και σοβαρής διαπραγμάτευσης με τον ΕΟΠΥΥ και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Σε αντίθεση με κάποιους που επιχειρούν να κερδοσκοπήσουν πολιτικά πάνω στις αγωνίες των συναδέλφων μας, εμείς αγωνιζόμαστε με σοβαρό τρόπο για την επίλυση των προβλημάτων ΟΛΟΥ του ιατρικού Σώματος. Συνεπείς με τις εδώ και δύο χρόνια διατυπωμένες θέσεις μας συνεχίζουμε τον αγώνα προάσπισης των επαγγελματικών συμφερόντων των ιατρών και την αναβάθμιση της περίθαλψης του Ελληνικού Λαού.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, ΠΡΩΤΗ από όλους, ζήτησε και ζητά να ανοίξει ο ΕΟΠΥΥ σε ΟΛΟΥΣ τους ιατρούς, σε αντίθεση με κάποιους άλλους που καλούσαν τους ιατρούς να ΜΗΝ κάνουν σύμβαση! 

Είναι οι ίδιοι που τώρα θέλουν να μας εκπροσωπήσουν και που τότε απειλούσαν ότι θα μας στείλουν στα πειθαρχικά των συλλόγων λόγω της ΝΟΜΙΜΗΣ σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, αυτοί οι ίδιοι προσπαθούν τώρα να εμφανισθούν ως τιμητές του δικαιώματος των ελεύθερων συμβάσεων.

Άδικα προσπαθούν να παραπλανήσουν, οι γιατροί έχουν και γνώση και μνήμη !

Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που αρχίζει και επίσημα τις προσεχείς μέρες η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ συνεχίζει να διεκδικεί:

1. Ανανέωση ΟΛΩΝ των συμβάσεων και ΕΛΕΥΘΕΡΗ πρόσβαση ΟΛΩΝ των ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ στο πλαίσιο συλλογικής σύμβασης με την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ , ως την ΜΟΝΗ επαγγελματική ένωση που εκπροσωπεί το σύνολο των ιατρών της χώρας

2. Ιδιαίτερα για τους Ιατρούς του πρώην ΙΚΑ που διατήρησαν τα ιδιωτικά τους ιατρεία, ζητούμε όπως άμεσα τους δοθεί η δυνατότητα ισότιμης σύμβασης, ίδια με αυτή που ισχύει για όλους τους συμβεβλημένους. Καλούμε τους συναδέλφους του πρώην ΙΚΑ να ενώσουμε τις φωνές μας και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ

3. Αμοιβή κατά περίπτωση και πράξη και αναβάθμιση του ποσού που αφορά την ιατρική επίσκεψη.

4. Τακτική πληρωμή των δεδουλευμένων με δεσμευτικές ρήτρες

5. Αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ για την ΠΦΥ

6. Λήψη ΟΛΩΝ των απαραίτητων μέτρων για να σταματήσει το απαράδεκτο  rebate και clawback

7. Πλήρη πρόσβαση, χωρίς περιορισμούς, των ασθενών μας σε φάρμακα και παρακλινικές εξετάσεις

8. ΑΜΕΣΗ διασύνδεση των ηλεκτρονικών συστημάτων του ΕΟΠΥΥ μεταξύ e-συνταγογράφησης και e-δαπυ

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ αντιπαρέρχεται τις εκ του πονηρού προσπάθειες ορισμένων για πολυδιάσπαση του σώματος με την δημιουργίας καινοφανών ενώσεων σφραγίδα.  Συνεχίζουμε απερίσπαστοι, πιο αποφασισμένοι παρά ποτέ, το έργο της προάσπισης των επαγγελματικών συμφερόντων ΟΛΩΝ των ιατρών.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜ.

Γ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΧΡ. ΠΑΠΑΣΙΔΕΡΗΣ