Δελτία Τύπου, Νέα ΕΟΠΥΥ

ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ: Ανανέωση όλων των συμβάσεων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ

Δεκεμβρίου 11, 2013 • By

Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ (ΕΝ.Ι – Ε.Ο.Π.Υ.Υ)

www.eni-eopyy.net , www.eni-eopyy.gr, email: eni.eopyy@gmail.com

Αθήνα 11/12/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Ανανέωση όλων των συμβάσεων των ιατρών του ΕΟΠΥΥ

Σε επίσημη επαφή του Προεδρείου της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δ. Κοντό, μας ανακοινώθηκε ότι εντός της επόμενης εβδομάδας θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για παράταση 3 μηνών των συμβάσεων κλινικών – κλινικοεργαστηριακών ιατρών, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος διαβούλευσης μεταξύ Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ και ΕΟΠΥΥ για το περιεχόμενο και τους όρους των νέων συμβάσεων, προσχέδιο των οποίων θα μας κοινοποιηθεί προσεχώς !

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ εκπροσωπώντας 5000 συμβεβλημένουν ιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ, χαιρετίζει τόσο την απόφαση του ΕΟΠΥΥ και του Υπ. Υγείας να ανοίξει τον ΕΟΠΥΥ σε περισσότερους νέους ιατρούς όσο και τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη σχετικά με την δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης των ασφαλισμένων σε ειδικευμένους ιατρούς χωρίς προαπαιτούμενο παραπεμπτικό από ιατρό άλλης ειδικότητας.

Πάγια θέση της Ένωσης είναι ότι το ιατρείο του ελευθεροεπαγγελματία ιατρού πρέπει να αποτελέσει τον βασικό κορμό της ΠΦΥ και γι’ αυτό διεκδικούμε την δυνατότητα ελεύθερης σύμβασης όλων των ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την δυνατότητα ελεύθερης επιλογής του συνόλου των ασφαλισμένων σε γιατρό της επιλογής τους.

Από το γραφείο τύπου της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ Τηλ. 210-7785805, 6944542664