Δελτία Τύπου

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: ΟΧΙ στην “τουρκοποίηση” της ΠΦΥ και τις απολύσεις ιατρών – Ορατές πλέον οι κινητοποιήσεις στο σύνολο της υγείας

Νοεμβρίου 11, 2013 • By

Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ (ΕΝ.Ι – Ε.Ο.Π.Υ.Υ)

Κηφισίας 18, 11526, Αθήνα. Τηλ. – Fax: 2107785805, 6944542664

www.eni-eopyy.net , www.eni-eopyy.gr, email: eni.eopyy@gmail.com

Αθήνα 8/11/2013

 

 Δελτίο Τύπου


 ΘΕΜΑ: ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: ΟΧΙ στην “τουρκοποίηση” της ΠΦΥ και τις απολύσεις ιατρών – Ορατές πλέον οι κινητοποιήσεις στο σύνολο της υγείας

Η συνεχιζόμενη καταιγίδα λάσπης κατά των ιατρών σε συνδυασμό με τις πληροφορίες για απολύσεις 1200 συναδέλφων μας από τα πρώην ΙΚΑ και νυν ΕΟΠΥΥ, δε να μας αφήνουν πλέον αδιάφορους.

Ακόμη χειρότερα παράγοντες του Υπ. Υγείας δηλώνουν “θαυμαστές” του Τουρκικού συστήματος υγείας που έχει μόλις 1,7 ιατρούς ανά 1000 κατοίκους την στιγμή που η πατρίδα μας έχει την τύχη να έχει 6,1/1000 ενώ ο Μ.Ο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 3,4.

“Οραματίζονται” με δηλώσεις τους σε πρόσφατο συνέδριο για την διαχείριση κρίσεων στην υγεία, τον θεσμό του θυροφύλακα οικογενειακού ιατρού με αποτέλεσμα να στερήσουν από τους Έλληνες τις υπηρεσίες των ειδικευμένων ιατρών και να οδηγήσουν στον εξοβελισμό χιλιάδων προς την γειτονική χώρα που ήδη κάνει έκκληση να στελεχώσουν το σύστημα υγείας της.

Από την πρώτη στιγμή είχαμε ξεκάθαρα δηλώσει ότι δεν θα μείνουμε απαθείς ούτε σε απολύσεις αλλά ούτε και στην εκστρατεία λάσπης κατά των ιατρών. Θα προασπίσουμε το σύνολο των μελών μας είτε εργάζονται στις δομές του ΕΟΠΥΥ, είτε εργάζονται με σύμβαση στα ιατρεία τους.

Ήρθε η στιγμή να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα: Το ιατρικό σώμα στο σύνολο της ΠΦΥ θα απαντήσει ενωμένο τόσο στις πιθανές απολύσεις και την εφαρμογή του θεσμού του θυροφύλακα όσο και στην σπίλωση της τιμής και της υπόληψής του.

Στο πλαίσιο αυτό η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ ετοιμάζει την αντίδρασή της με σκοπό τον σχηματισμό ενιαίου ιατρικού μετώπου στην ΠΦΥ. Καλούμε τους ιατρούς της ΠΦΥ σε μέγιστη ετοιμότητα καθώς η ώρα των κινητοποιήσεων πλησιάζει.

Καλούμε τέλος τον Πρωθυπουργό της χώρας να αναλάβει πρωτοβουλίες και να αποτρέψει την κατάρρευση της ΠΦΥ.

Από το γραφείο τύπου της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ

Τηλ. Επικοινωνίας: 2107785805 – 6944542664