Ανακοινώσεις - Αποφάσεις Δ.Σ, Γενικά

ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ: ΟΧΙ στην κατάργηση του δικαιώματος των πολιτών να επιλέγουν ελεύθερα τον γιατρο τους.

Οκτωβρίου 8, 2013 • By

Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ

Δελτίο Τύπου

Αθήνα 9/10/2013

ΘΕΜΑ: Σοκ στον ΕΟΠΥΥ, καταργούν την δυνατότητα πρόσβασης των ασφαλισμένων σε ειδικευμένους ιατρούς!

Η τρόικα και οι συνεργάτες τους στην Ελλάδα, διατύπωσαν μέσα από το πόρισμα της επιτροπής της task force για την ΠΦΥ (στην οποία ΔΕΝ συμμετείχε κανένας επίσημος ιατρικός φορέας), το αδιανόητο: την κατάργηση της δυνατότητας των ασφαλισμένων να επισκέπτονται ελεύθερα και με την κάλυψη του ΕΟΠΥΥ εξειδικευμένους ιατρούς. Επιπλέον επιχειρούν τον αποκλεισμό της πλειονότητας των ειδικών ιατρών από την ΠΦΥ!

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ πιστεύει ότι τυχόν υλοποίηση της πρότασης θα οδηγήσει σε τραγική επιδείνωση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας, θα αυξήσει το κόστος των ιατρικών υπηρεσιών, καθώς ο πολίτης θα πληρώνει από την τσέπη του για να δει σε εύλογο χρονικό διάστημα ειδικό ιατρό, θα δημιουργήσει συνθήκες διαφθοράς – διαπλοκής και τέλος θα οδηγήσει χιλιάδες ιατρεία και εργαστήρια στο λουκέτο με τραγικό αποτέλεσμα την έκρηξη της ανεργίας στον κλάδο των υγειονομικών υπηρεσιών.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ πιστεύει ότι ο πολίτης θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να επισκέπτεται ελεύθερα και με την κάλυψη του ταμείου του εξειδικευμένους ιατρούς καθώς επίσης ότι θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στο σύνολο των ιατρών να έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ καλεί το σύνολο του ιατρικού κόσμου, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, τους Ιατρικούς Συλλόγους, τις επαγγελματικές ενώσεις των ιατρών καθώς και τους φορείς των ασφαλισμένων να προασπίσουμε από κοινού και μέχρις εσχάτων το δικαίωμα του πολίτη να διαλέγει ελεύθερα τον γιατρό του καθώς και το δικαίωμα όλων των ιατρών να συμμετέχουν ισότιμα στον ΕΟΠΥΥ.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να προασπίσει την υγεία των πολιτών και να τοποθετηθεί ΑΜΕΣΑ, ακυρώνοντας την προσπάθεια υποβάθμισης της υγείας του πληθυσμού.

Καλούμε τέλος τα μέλη μας σε ετοιμότητα καθώς σε περίπτωση που υιοθετηθεί ο αποκλεισμός των ασφαλισμένων από την ελεύθερη πρόσβαση σε ειδικούς ιατρούς, τότε οι κινητοποιήσεις του συνόλου πλέον του ιατρικού σώματος σε ένα ενιαίο και αραγές μέτωπο θα είναι μονόδρομος

Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι ο διάλογος μεταξύ των φορέων και του Υπουργείου Υγείας που θα ξεκινήσει προσεχώς θα αποφέρει εκείνα τα αποτελέσματα που θα οδηγήσουν σε ένα καθολικά προσβάσιμο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ένα σύστημα που θα σέβεται τόσο τους ασφαλισμένους όσο και τους λειτουργούς της υγείας, ενα σύστημα που θα αποτελέσει πραγματικό θεματοφύλακα της υγείας των πολιτών.

Για το ΔΣ της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ

Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γεν. Γραμμ.

Γ. Ελευθερίου                                              Χ. Παπασιδέρης

ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΤΟΤΕ ΠΟΤΕ ?

Η ΕΠΟΧΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΥΣ. Η ΔΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ

Για την εισήγηση της επιτροπής της task force δείτε παρακάτω

[scribd id=174454356 key=key-vtcg8jdv4gpq0pf41gz mode=scroll]