Ανακοινώσεις - Αποφάσεις Δ.Σ

Απάντηση του ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ στο κάλεσμα για διάλογο και κοινή δράση της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ

Ιουλίου 21, 2013 • By

Ιδού πως απαντάνε οι συνάδελφοι του ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ στο ειλικρινές κάλεσμα της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ για διάλογο και κοινή δράση !!! Η ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΗΝ ΙΚΑ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ!

Σκόπιμα ρίχνουν το βάρος σε εμάς για να δικαιολογήσουν την δική τους ανεπάρκεια αν ποτέ κλείσουν, πράγμα που απευχόμαστε !

Δεν σταματάνε όμως εδώ, διαβάλουν το σύνολο των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών καθώς και το σύνολο του ιδιωτικού τομέα της υγείας καταγγέλλοντας τους για “παρασιτική ανάπτυξη” και “απομύζηση” του κράτους την στιγμή που γνωρίζουν πολύ καλά ότι το κράτος οφείλει στο σύνολο του ιδιωτικού τομέα πάνω από 1,6 Δις!

Μόνο θλίψη μας προκαλεί η ανακοίνωση των συναδέλφων. Ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα καταλάβουν ότι το ιατρικό σώμα θα βρει τις λύσεις μόνο μέσα από την ΕΝΟΤΗΤΑ. Εμείς συνεχίζουμε και παραμένουμε στην διάθεσή τους !

Γ. Ελευθερίου
Πρόεδρος ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
( ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ )

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ ΠΑΤΡΑΣ ( ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ΠΑΤΡΑΣ )

Αθήνα, 12/7/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η συνολική δράση του σωματείου – σφραγίδα ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ, έχει προκαλέσει αρκετές φορές την οργή και την αγανάκτηση των 5.500 εργαζομένων γιατρών – οδοντιάτρων στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, αλλά και όλων των υγειονομικών (νοσηλευτών – τεχνολόγων) που για χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις δημόσιες δομές της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
Προκαλούν ανερυθρίαστα με τις τοποθετήσεις τους που χαρακτηρίζονται από την επιθετικότητα απέναντι στους εργαζομένους στα πρώην πολυϊατρεία του ΙΚΑ. Κυρίως όμως, δημιουργούν τεράστια ερωτηματικά για τις θέσεις τους, που είναι πλήρως συντονισμένοι με τα συμφέροντα των επιχειρηματιών στο χώρο της Υγείας.
Ποιος αλήθεια πιστεύει, ότι η συστηματική αποδόμηση των δημόσιων πολυϊατρείων θα ωφελήσει τον σκληρό μαχόμενο ελευθεροεπαγγελματία;
Καραδοκούν και επιχαίρουν, όλοι εκείνοι που έχουν επενδύσει στην παρασιτική ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα, στο χώρο της Υγείας.
Το αποκορύφωμα όμως της τακτικής τους, ήταν οι θέσεις που εξέφρασαν στον υπουργό Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη.
Απροκάλυπτα, ζήτησαν την κατάργηση των δημόσιων δομών του ΕΟΠΥΥ, δρώντας προφανώς «συναδελφικά», αγνοώντας εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα συναδέλφων τους. Κυρίως όμως παρουσιάζοντας παραμορφωτική εικόνα για τις σπατάλες του ΕΟΠΥΥ.
Ξέχασαν προφανώς να ενημερώσουν τον Υπουργό, ότι τα τελευταία χρόνια οι παρακλινικές εξετάσεις (μαγνητικές, αξονικές) χτύπησαν οροφή και έχουμε γίνει πρωταθλητές στη χώρα του ΟΟΣΑ με διπλάσιο αριθμό εξετάσεων από τον μέσο όρο. Δε συζητάμε βέβαια για τον τρόπο ανάπτυξης όλων αυτών των ιδιωτικών κέντρων και φυσικά για τα τεράστια ποσά που απομυζούν χωρίς ουσιαστικό έλεγχο.
Φυσικά υπήρξε και η κοινωνική τους αναφορά όταν ζητούσαν να εφαρμοστούν τα 5εύρα στους ασφαλισμένους, επιβαρύνοντας και άλλο τους πολίτες που καλούνται να πλήρωναν 15% συμμετοχή όταν οι δημόσιες δομές είναι κλειστές.
Αλήθεια ενημέρωσαν σχετικά τους φορείς των ασφαλισμένων για τις ευφυείς θέσεις τους;
Είναι σαφές ότι οι μάσκες έπεσαν και γνωρίζει όλος ο υγειονομικός κόσμος τι εκπροσωπεί, τι εξυπηρετεί και τι προσπαθεί να πετύχει ο καθένας από εμάς που χρησιμοποιούμε τον δημόσιο συνδικαλιστικό λόγο.
Οι παραπλανητικές ανακοινώσεις τύπου για δήθεν ενότητα, εκ των υστέρων και αφού έχει προηγηθεί η αχαρακτήριστη – αντιιατρική τους τοποθέτηση στον Υπουργό Υγείας μόνο θυμηδία προκαλεί.
Αφού πρώτα στοχοποίησαν και φαλκίδευσαν με την τακτική τους τα δικαιώματα των 5.500 γιατρών – οδοντιάτρων στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ ζητούν τώρα διάλογο και κοινές δράσεις.
Ξεχνούν όμως ότι ο διάλογος έχει προϋποθέσεις, την αμοιβαιότητα, τον αλληλοσεβασμό και κυρίως την γνήσια εκπροσώπηση των εργαζομένων από όπου προέρχονται οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι.
Σε καμία περίπτωση δε θα παρακολουθήσουμε τον ολισθηρό δρόμο που έχει διαλέξει το συγκεκριμένο σωματείο – σφραγίδα, που συνεχίζει να προκαλεί τη συνείδηση και τη νοημοσύνη όλων εκείνων που αγωνίζονται για αναβαθμισμένη πρωτοβάθμια περίθαλψη.
Είναι βέβαιο ότι οι συμμαχίες και οι συνεργασίες στον συνδικαλιστικό χώρο δεν εμπεδώνονται με ευχολόγια και ανέξοδες γραφές σε θολά κείμενα που αναζητούν συνοδοιπόρους σε αδιέξοδες διαδρομές.
Απαιτούν συγκεκριμένες πράξεις που θα έχουν τον χαρακτήρα της συναδελφικότητας και όχι ενέργειες που υπονομεύουν τα δικαιώματα και τον αγώνα για αξιοπρεπή εργασία στις δημόσιες δομές της πολιτείας μας.

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

Αποστολόπουλος Αθ. Μπονάνος Χαρ.
ΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ ΠΑΤΡΑΣ