Δελτία Τύπου

Συμμετοχή της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ στην διαβούλευση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΚΕΠΑ

Ιουνίου 6, 2013 • By

ΣΥΡΙΖΑ    

Κοινοβουλευτική Ομάδα ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ
ΕΕΚΕ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΕΠΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 6 Ιουνίου ανοικτή συζήτηση – διαβούλευση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και της αρμόδιας ΕΕΚΕ Υπ. Εργασίας με επιστημονικούς φορείς και σωματεία-ομοσπονδίες των ΑμεΑ, ενόψει της κατάθεσης επίκαιρης επερώτησης από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για θέματα που αφορούν στη λειτουργία των ΚΕΠΑ (Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας).

Στη διαβούλευση παραβρέθηκαν 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, εκπρόσωποι από 25 συλλόγους και Ομοσπονδίες από το χώρο των ΑμεΑ, καθώς και μέλη επιστημονικών και άλλων φορέων, όπως ο Συνήγορος του Πολίτη, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ κ.ά.  

Τα ζητήματα τα οποία συζητήθηκαν εκτενώς και στα οποία τοποθετήθηκαν αναλυτικά όλοι οι παρευρισκόμενοι φορείς και ομοσπονδίες ήταν:

  • Η μεθοδευμένη μείωση των ποσοστών αναπηρίας και η άκριτη υποβολή ενστάσεων εκ μέρους των ασφαλιστικών φορέων.
  • Οι τεράστιες καθυστερήσεις στην εξέταση των αιτημάτων από τις Επιτροπές με ευθύνη του κράτους, με συνέπεια τη διακοπή καταβολής των  επιδομάτων στους δικαιούχους χωρίς δική τους υπαιτιότητα.
  • Η υποστελέχωση των ΚΕΠΑ.
  • Το αίτημα για αύξηση των νόσων και βλαβών για τις οποίες προβλέπεται ισόβια αναπηρία.
  • H έκδοση κάρτας αναπηρίας.

Ο Δημ. Στρατούλης, υπεύθυνος της ΕΕΚΕ Υπ. Εργασίας και ο Π. Κουρουμπλής, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, δεσμεύτηκαν, εκ μέρους της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ,  ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί Επίκαιρη Επερώτηση του κόμματος σχετικά με τα προαναφερθέντα ζητήματα, λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις και τα σχόλια των αρμόδιων φορέων. Στόχος της επίκαιρης επερώτησης είναι να προκληθεί διευρυμένη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τα καίρια αυτά ζητήματα, στην οποία θα κληθούν να πάρουν θέση τόσο η κυβέρνηση όσο και τα υπόλοιπα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου.

Το Γραφείο Τύπου                                                                      06/06/2013

 

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Z4R8qfrXVzc?feature=player_detailpage]

Δείτε μετά το 0:50:30′