Δελτία Τύπου, Ιατρικοί Σύλλογοι

ΙΣΘ: Καλούμε όλους τους συναδέλφους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ να συμμετέχουν στην επίσχεση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ από τη Δευτέρα 17/12/2012.

Δεκεμβρίου 17, 2012 • By

logo_whiteΘεσσαλονίκη, 14 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ να συμμετέχουν στην επίσχεση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ από τη Δευτέρα 17/12/2012. Παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις ο ΕΟΠΥΥ εξακολουθεί να μην καταβάλει τα δεδουλευμένα.

Όπως προέκυψε άλλωστε κατά την πρόσφατη ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών, από το ποσό του 1,5 δις της κρατικής επιχορήγησης, που δια νόμου (άρθρο 34 του Ν4038) θα πρέπει να αποδοθεί για την κάλυψη των παλιών χρεών των ταμείων που συνέστησαν τον ΕΟΠΥΥ (ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, ΟΓΑ), τελικά θα εξοικονομηθούν αρχικά μόνο 600 εκ ευρώ, εκ των οποίων περίπου τα 300 εκ προορίζονται για ιατρούς, ιατρικά εργαστήρια και κέντρα, φυσιοθεραπευτές και Νοσοκομεία. Ποσό, που σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για να καλύψει τις παλαιές οφειλές αν λάβει κανείς υπ’ όψη τα στοιχεία του ίδιου του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο Πρόεδρος                                  Ο Γραμματέας
Dr Αθανάσιος Α. Εξαδάκτυλος Νικόλαος Π. Νίτσας