Ιατρικοί Σύλλογοι, Πολιτική - Συνδικαλισμός

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΙΣΛ Κ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΤAΜΕΙΩΝ

Δεκεμβρίου 8, 2012 • By

γιαννακόπουλοςΛΑΡΙΣΑ 7-12-2012 

           

Δυστυχώς ακόμα και σήμερα συνεχίζονται τα επικοινωνιακά παιχνίδια από κυβερνητικά στελέχη και ιδιαίτερα από τους ίδιους τους υπουργούς.

Σχετικά με τα παλιά χρέη, καμιά προφορική διαβεβαίωση περί κατοχύρωσης και αποπληρωμής, αλλά ούτε και η καταγραφή τους στο e-ΔΑΠΥ τα διασφαλίζει, παρά μόνον η δικαστική διεκδίκησή τους.

Τα χρέη θα παραγραφούν μετά διετία, αν δεν υποβληθούν οι αντίστοιχες αγωγές, όπως ορίζει ρητά ο ειδικός νόμος καιόχι μετά πενταετία, όπως διαρρέουν πιθανόν εσφαλμένα ορισμένοι νομικοί κύκλοι, επηρεαζόμενοι από την άποψη του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου.

Το επιχείρημα του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών κ. Σταϊκούρα, ότι τα χρέη αυτά είναι πιστοποιημένα από τα Ασφαλιστικά Ταμεία και ότι διασφαλίζεται η αποπληρωμή τους στο μέλλον, είναι παραπλανητικό και καταρρίπτεται από μόνο του, καθόσον τα περισσότερα Ταμεία δεν έχουν κάνει εκκαθαρίσεις, οι φάκελοι με τις απαιτήσεις μας είναι στοιβαγμένοι και δεν γνωρίζουν ούτε πόσα, ούτε σε ποιόν χρωστούν. Άλλωστε γι’ αυτό ζητήθηκε η καταγραφή τους μέσω e-ΔΑΠΥ. Πως λοιπόν πιστοποίησαν ποσά που δεν γνωρίζουν και σε ποιόν;

Η όλη αυτή διαδικασία απορρέει βέβαια από εντολή του υπουργείου οικονομικών προς όλους τους υπουργούς (πρόσφατη συνέντευξη τύπου), που θα πρέπει εντός τακτού χρονικού διαστήματος να καταγράψουν ο καθένας τα χρέη του υπουργείου του προς τους ιδιώτες και αφού αυτά διασταυρωθούν και πιστοποιηθούν, τότε θα αρχίσει σταδιακά η αποπληρωμή τους, «κουρεμένα» σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και αφού πρώτα υπογραφούν «μικρά μνημόνια» μεταξύ υπουργείου οικονομικών και των αντίστοιχων υπουργών, στην αρμοδιότητα των οποίων υφίστανται τα χρέη.

Γι’ αυτό θα πρέπει όλοι μας να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί και επιφυλακτικοί.

                                              Κων/νος Γιαννακόπουλος

                                               Πρόεδρος ΙΣΛ

                                                 Μέλος Δ.Σ.ΠΙΣ