Browsing Date

Μαρτίου 2020

Δελτία Τύπου

Επιτέλους αναγνωρίστε εμπράκτως τους ιατρούς που στηρίζουν την κοινωνία

Μαρτίου 29, 2020 • By

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

cropped-enieoppy.jpgΗ απόφαση της κυβέρνησης να τοποθετήσει τους ελευθεροπαγγελματίες επιστήμονες σε ξεχωριστή κατηγορία κρατικής «βοήθειας» σε σχέση με τις πληττόμενες επιχειρήσεις, με μορφή επιδότησης κατάρτισής τους μας προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη και τελικά οργή.

Πασχίζοντας καθημερινά για να υποστηρίξουμε την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στην δύσκολη αυτή συγκυρία, επιλέγοντας να μην κάνουμε τα ιατρεία μας κέντρα διασποράς του ιού, μειώνοντας κατά 90% τον τζίρο μας, και σε καθημερινή 24ωρη επικοινωνία με τον κάθε ασθενή μας αποσυμφορώντας το δημόσιο σύστημα υγείας.

Με αυτόν τον τρόπο, απαξιώνεται ο ρόλος του ιατρού, και αυτό που προσβάλλει τον ιατρικό κόσμο είναι η αντιμετώπιση τους από την Πολιτεία.READ MORE


Δελτία Τύπου

Η πολιτεία γυρίζει την πλάτη στους ιατρούς που στηρίζουν την κοινωνία

Μαρτίου 20, 2020 • By

banner- logo1024x683Με τεράστια έκπληξη και απογοήτευση διαβάσαμε τους κλάδους των ελευθέρων επαγγελματιών που θα επιχορηγηθούν από την κυβέρνηση, ως βοήθεια για το τεράστιο πλήγμα από τα μέτρα ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας, από τους οποίους απουσιάζει ο κλάδος των ελευθεροεπαγγελματιών κλινικών, κλινικοεργαστηριακών και εργαστηριακών ιατρών.

Των ιατρών, συμβεβλημένων και μη, που διατηρούν ανοικτά τα ιατρεία με ελάχιστα διαθέσιμα ατομικά μέτρα προστασίας, που προμηθεύονται με δικά τους έξοδα, αναζητώντας τα στην γεμάτη ελλείψεις αγορά με σημαντικό οικονομικό κόστος.

Των ιατρών, που έχουν εν γνώσει τους μειώσει τον τζίρο τους πάνω από 90%, για την αποφυγή διασποράς της νόσου, εξυπηρετώντας μόνο επείγοντα περιστατικά στο ιατρείο τους, δίνοντας οδηγίες όλο το 24ωρο σε κάθε συμπολίτη μας για κάθε πρόβλημα του χωρίς καμία αμοιβή, περιορίζοντας την επισκεψιμότητα σε νοσοκομεία αλλά και τον πανικό που καταλαμβάνει τους πάντες. Έτσι θεωρούνται ως επιχειρήσεις που συνεχίζουν κανονικά την λειτουργία τους? READ MORE


Δελτία Τύπου

Οι Ιατροί παραμένουν στη θέση τους – #menoumespiti

Μαρτίου 16, 2020 • By

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

Κάθε ανθρώπινη ζωή έχει ανεκτίμητη αξία και πρέπει όλοι να δείξουμε αίσθημα ευθύνης ώστε να περιορίσουμε όσο γίνεται τον αριθμό των κρουσμάτων. Οι πολίτες μένοντας στο σπίτι τους, περιορίζοντας τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες και οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας, ξεπερνώντας κάθε ανθρώπινο όριο, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους. Ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να καταφέρει τίποτα, όλοι μαζί θα κερδίσουμε και αυτό τον «πόλεμο».

Όλοι τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και τους κανόνες συμπεριφοράς σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Οι υψηλού κινδύνου ασθενείς να λάβετε τα απαραίτητα σχολαστικά μέτρα προστασίας, να πλένετε τα χέρια σας και να μείνετε σπίτι αυστηρά.

Εκ μέρους των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών σας δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε να είμαστε παρόντες στα ιατρεία μας, για να σας δώσουμε κάθε συμβουλή, να μετριάσουμε τους φόβους σας, αλλά και να μην εφησυχάζει κανείς. Εξυπηρετούμε τα έκτακτα περιστατικά ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ, αναβάλλουμε για λίγο καιρό τους τακτικούς προληπτικούς ελέγχους ασθενών μας και αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό στα ιατρεία, όπως και στα νοσοκομεία. Να γνωρίζουν όλοι ότι δε θα μείνουν χωρίς την στήριξη του γιατρού τους σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.READ MORE


Δελτία Τύπου

Αναβολή Γενικής Συνέλευσης ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ (15/03/2020)

Μαρτίου 10, 2020 • By

Μετά την οδηγία του ΠΙΣ και του ΥΥΚΑ περί αναβολής συνεδριακών ή συνδικαλιστικών εκδηλώσεων λόγω κορωναϊού, σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ για τις 15/03/2020 αναβάλλεται, μέχρι νεωτέρας. 

Η Πρόεδρος             Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου Δημήτρης Οικονόμου


toggle