Browsing Category

Νέα ΕΟΠΥΥ

Επαγγελματικά, Νέα ΕΟΠΥΥ, Πολυμέσα

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ επικοινωνεί τα προβλήματα που απασχολούν τα μέλη της

Ιουνίου 9, 2016 • By

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ επικοινωνεί τα προβλήματα που απασχολούν τα μέλη της, τους λόγους των κινητοποιήσεων και την αλήθεια γύρω από την πραγματική κατάσταση στον ΕΟΠΥΥ.


Ανακοινώσεις - Αποφάσεις Δ.Σ, Νέα ΕΟΠΥΥ

ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ :ΚΟΛΑΦΟΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Ιανουαρίου 10, 2014 • By

Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ (ΕΝ.Ι – Ε.Ο.Π.Υ.Υ)

Κηφισίας 18, 11526, Αθήνα. Τηλ. – Fax: 2107785805, 6944542664

www.eni-eopyy.net , www.eni-eopyy.gr, email: eni.eopyy@gmail.com

 

Αθήνα 10/01/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ: ΚΟΛΑΦΟΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

 

ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙ ΕΚΘΕΤΗ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΒΑΣΙΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΠΟΥ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΧΕΙΡΕΣ ΚΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ

 

Εκδόθηκε η πρώτη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου (σε συμβούλιο) η οποία αναστέλλει την εκτέλεση της αποφάσεως του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ με την οποία διακόπηκε η πιστοποίηση στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ιατρού και η σύμβασή του, λόγω δήθεν υπερσυνταγογράφησης και αυτοπαραπομπής. Μετά τις προσωρινές διαταγές που εκδόθηκαν για το σύνολο, σχεδόν, όσων προσέφυγαν, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, σε δικαστική απόφαση, αναγνωρίζει το αβάσιμο και αναιτιολόγητο της απόφασης που συκοφάντησε τον ιατρικό κόσμο χωρίς στοιχεία.

Όπως έγινε σαφές και στην δικαστική διαδικασία, ο ΕΟΠΥΥ έχει χρησιμοποιήσει λανθασμένα στατιστικά στοιχεία για να τιμωρήσει τους ιατρούς. Πρόκειται για στατιστικά στοιχεία που δεν λαμβάνουν υπόψη τους τον αριθμό των εξετασθέντων, ενώ δεν διαχωρίζει αριθμό επισκέψεων αλλά μόνο ΑΜΚΑ. Επίσης, ο ΕΟΠΥΥ τιμωρεί τους ιατρούς για δικά του λάθη και παραλήψεις, αφού οι όροι «αυτοπαραπομπή» και «υπερσυνταγογράφηση» δεν υφίστανται καν στον νόμο ούτε ορίζονται από τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ. Έγινε σαφές ότι η όλη ιστορία ήταν ένα επικοινωνιακό τέχνασμα και τίποτα άλλο. Οι ενέργειες του ΕΟΠΥΥ αναγνωρίζονται πλέον και δικαστικά γι’ αυτό που είναι: πρόχειρες και λανθασμένες.

 

Για το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ

Ο Πρόεδρος                                Ο Γεν. Γραμμ.

Γ. Ελευθερίου                         Χρ. Παπασιδέρης


Δελτία Τύπου, Νέα ΕΟΠΥΥ

ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ: Ανανέωση όλων των συμβάσεων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ

Δεκεμβρίου 11, 2013 • By

Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ (ΕΝ.Ι – Ε.Ο.Π.Υ.Υ)

www.eni-eopyy.net , www.eni-eopyy.gr, email: eni.eopyy@gmail.com

Αθήνα 11/12/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Ανανέωση όλων των συμβάσεων των ιατρών του ΕΟΠΥΥ

Σε επίσημη επαφή του Προεδρείου της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δ. Κοντό, μας ανακοινώθηκε ότι εντός της επόμενης εβδομάδας θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για παράταση 3 μηνών των συμβάσεων κλινικών – κλινικοεργαστηριακών ιατρών, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος διαβούλευσης μεταξύ Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ και ΕΟΠΥΥ για το περιεχόμενο και τους όρους των νέων συμβάσεων, προσχέδιο των οποίων θα μας κοινοποιηθεί προσεχώς !

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ εκπροσωπώντας 5000 συμβεβλημένουν ιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ, χαιρετίζει τόσο την απόφαση του ΕΟΠΥΥ και του Υπ. Υγείας να ανοίξει τον ΕΟΠΥΥ σε περισσότερους νέους ιατρούς όσο και τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη σχετικά με την δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης των ασφαλισμένων σε ειδικευμένους ιατρούς χωρίς προαπαιτούμενο παραπεμπτικό από ιατρό άλλης ειδικότητας.

Πάγια θέση της Ένωσης είναι ότι το ιατρείο του ελευθεροεπαγγελματία ιατρού πρέπει να αποτελέσει τον βασικό κορμό της ΠΦΥ και γι’ αυτό διεκδικούμε την δυνατότητα ελεύθερης σύμβασης όλων των ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την δυνατότητα ελεύθερης επιλογής του συνόλου των ασφαλισμένων σε γιατρό της επιλογής τους.

Από το γραφείο τύπου της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ Τηλ. 210-7785805, 6944542664

Νέα ΕΟΠΥΥ, Ξένη Δημοσίευση

Γεωργιάδης: Απευθείας πρόσβαση στους ειδικούς ιατρούς στον ΕΟΠΥΥ

Δεκεμβρίου 6, 2013 • By
ÄÉÁÌÁÑÔÕÑÉÁ ÖÁÑÌÁÊÅÕÔÉÊÏÕ ÓÕËËÏÃÏÕ ÓÔÏÍ ÅÏÐÕÕΟ υπουργός Υγείας τόνισε πως η μεταρρύθμιση «θα γίνει», προσθέτοντας πως θα είναι «καλύτερα» εάν οι ιατροί συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση. Κάλεσε δε τους ιατρούς σε διάλογο, προσθέτοντας πως είναι διατεθειμένος να ανακαλέσει δηλώσεις του που έχουν ενοχλήσει.
Σημαντική αλλαγή στο σχέδιο για την πρωτοβάθμια περίθαλψη ανακοίνωσε, μέσω του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Μιλώντας στον Άρη Πορτοσάλτε, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε οι ασθενείς θα έχουν απευθείας πρόσβαση σε ειδικούς ιατρούς χωρίς να έχουν λάβει προηγουμένως την έγκριση του γενικού γιατρού.
 
O υπουργός δεσμεύτηκε να επεκτείνει τις ειδικότητες των συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ για να βρουν δουλειά και νέοι γιατροί.
Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε πως η μεταρρύθμιση και αναδιάρθρωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης απαραίτητα πρέπει να εξυπηρετεί και δημοσιονομικούς στόχους.
«Αλίμονο αν η μεταρρύθμιση [του ΕΟΠΥΥ] δεν έχει και δημοσιονομικό στόχο […] Ζούμε σε μία εποχή που η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια για πολυτέλειες. Χρειάζονται λειτουργικά συστήματα με μικρό κόστος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε.
Τόνισε μάλιστα πως σε περίπτωση που ο ΕΟΠΥΥ γίνει αποκλειστικά αγοραστής υπηρεσιών αντί για πάροχος, κλείνοντας τα πολυ-ιατρεία, τότε οι πόροι που θα εξοικονομηθούν θα ανέρχονται στα 350 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Όπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας, μολονότι οι επισκέψεις ανά ασθενή είναι φθηνότερες στα πολυ-ιατρεία παρά σε συμβεβλημένους ιατρούς, το συνολικό λειτουργικό κόστος των πολυ-ιατρείων ανέρχεται σε «εκατοντάδες εκατομμύρια», ενώ οι συμβεβλημένοι κοστίζουν 83 εκ. ευρώ ετησίως.
Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως η μεταρρύθμιση «θα γίνει», προσθέτοντας πως θα είναι «καλύτερα» εάν οι ιατροί συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση.
Κατηγόρησε δε τους απεργούς ιατρούς του ΕΟΠΥΥ πως «διακατέχονται από τον βερμπαλισμό της δεκαετίας του 80». Συμπλήρωσε δεν πως σε ιατρούς που θα αποχωρήσουν δια της αξιολόγησης από τον Οργανισμού θα δοθούν συμβάσεις 200 επισκέψεων ανά μήνα, με την κάθε επίσκεψη να έχει αξία 10 ευρώ.
«Αν έλεγαν σε κάποιον σε απολύουμε και παίρνεις 2.000 ευρώ, θα έλεγε απολύστε με», σχολίασε.
Κάλεσε δε τους ιατρούς σε διάλογο, προσθέτοντας πως είναι διατεθειμένος να ανακαλέσει δηλώσεις του που έχουν ενοχλήσει. «Ελάτε να τα βρούμε, είπε χαρακτηριστικά».
«Πάμε χωρίς πυξίδα», για την πρωτοβάθμια περίθαλψη και επιχειρούμε «να διορθώσουμε καταστάσεις λογιστικές» απάντησε στον κ. Γεωργιάδη ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.
«Χωρίς χάρτη υγειονομικής περίθαλψης δεν ξέρουμε πού πάμε» πρόσθεσε.
«Ουδείς έχει πει πως είμαστε αντίθετοι στην αξιολόγηση», συνέχισε ο κ. Πατούλης, αποσαφηνίζοντας όμως πως αυτό δεν πρέπει να είναι «πρόσχημα» για να απομακρυνθούν εργαζόμενοι από τη θέσεις τους.
Τόνισε τέλος πως δεν πρέπει να χαθεί το δικαίωμα του ασθενή στην φθηνή επίσκεψη σε ιατρό, που διασφαλίζεται στα πολυιατρεία.

Νέα ΕΟΠΥΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΠΟ ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ

Οκτωβρίου 6, 2013 • By

moneyyyΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΠΟ ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ

Μετά από αόριστα και πολλαπλά μηνύματα ,( το λέμε συνέχεια και κάποια στιγμή θα το πετύχουμε ) , τον τελευταίο ενάμιση μήνα από τον ΙΣΑ , για επικείμενες πληρωμές των συμβεβλημένων συναδέλφων , από τον ΕΟΠΥΥ , η ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ σας ενημερώνει :

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας – αρχές μεθεπόμενης , δηλαδή περίπου 11 – 14 Οκτωβρίου , θα πληρωθούν οι επισκέψεις Απριλίου ’13 στους κλινικούς και ο Μάρτιος ’13 στους εργαστηριακούς . Μετά από μερικές ημέρες , δηλαδή περίπου 18 – 21 Οκτωβρίου θα πληρωθούν οι πράξεις Φεβρουαρίου ’13 και μάλλον μαζί και οι πράξεις Μαρτίου ΄13 στους κλινικούς .

Η ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ αγωνίζεται , συμμετέχει και προσπαθεί , με όποια δυνατότητα έχει , να σας ενημερώνει υπεύθυνα και συγκεκριμένα για όλες τις εξελίξεις στον χώρο μας . Παράλληλα μάχεται ώστε να αυξηθούν τα δικαιώματα αλλά και η θέση των συμβεβλημένων ιατρών , είτε με ιδιωτικό ιατρείο , είτε με οποιαδήποτε σύμβαση εργασίας με τον ΕΟΠΥΥ . Στηρίξτε την ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ με απόψεις , θέσεις , συμμετοχή για το καλό όλων μας , αλλά και των επόμενων μετά από εμάς .

ΥΓ. Η ενημέρωση αυτή απευθύνεται σε όσους συναδέλφους αγωνιούν και οι αποδοχές από τον κακοπληρωτή ΕΟΠΥΥ , παίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά τους και στη συνέχιση του έργου τους . Αλλά και στους υπολοίπους οι οποίοι δεν περιμένουν να ζήσουν από αυτή τη σύμβαση , όμως πρέπει να συμβάλλουν ώστε να γίνει συνείδηση κάτι σημαντικό στην ιατρική κοινότητα . Όσο δεν διεκδικείς , παίρνουν σαν δεδομένο , ότι πρέπει να δουλεύεις δωρεάν. Αυτά πληρώνει σήμερα ο ιατρικός κόσμος .


Νέα ΕΟΠΥΥ

Νέα εγκύκλιος από ΕΟΠΥΥ για συνταγογράφηση! Δεν απαγορεύει την εμπορική ονομασία στον σχολιασμό!

Αυγούστου 23, 2013 • By

ΕΟΠΥΥ

Άλλαξε μέσα σε 48 ώρες η εγκύκλιος για την συνταγογράφηση ! ΔΕΝ απαγορεύει πλέον την αναγραφή εμπορικής ονομασίας στον σχολιασμό της συνταγής !!! Αυτό είναι άλλο ένα παράδειγμα του τι μπορούμε να πετύχουμε όταν δρούμε οργανωμένα και όλοι μαζί !

http://www.eopyy.gov.gr/Έγγραφα%20ΕΟΠΥΥ/Νέα%20-%20Ανακοινώσεις%20-%20Δελτία%20Τύπου/ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ%20ΔΡΑΣΤΙΚΗ%20ΟΥΣΙΑ%20_22-08-2013.pdf


toggle