Browsing Category

Ιατρικοί Σύλλογοι

Ιατρικοί Σύλλογοι

Claw back και Rebate φορολογικού έτους 2015

Απριλίου 17, 2016 • By

Χρόνος φορολόγησης και φορολογική μεταχείριση των claw back και rebate φορολογικού έτους 2015 φορέα Π.Φ.Υ. που έχει σύμβαση με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Σας ενημερώνουμε ότι τελικά δόθηκε η επίσημη απάντηση από το Υπουργείο Οικονομικών όσων αφορά την φορολογική αντιμετώπιση των ποσών clawback καιrebate φορολογικού έτους 2015, με την οποία αποσαφηνίζεται πλέον ότι τα συγκεκριμένα ποσά εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα της χρήσης που αφορούν, δηλαδή από το έτος 2015.

Σας επισυνάπτουμε την σχετική απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών.

READ MORE


Ανακοινώσεις - Αποφάσεις Δ.Σ, Γενικά, Δελτία Τύπου, Ιατρικοί Σύλλογοι, Πολιτική - Συνδικαλισμός

Γ. Ελευθερίου, Πρόεδρος ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Η ώρα της μάχης στον ΙΣΑ ΕΦΤΑΣΕ !

Οκτωβρίου 10, 2014 • By
Γ. Ελευθερίου Πρόεδρος ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ Επικεφαλής ΝΙΚΙ-ΙΣΑ

Γ. Ελευθερίου
Πρόεδρος ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ
Επικεφαλής ΝΙΚΙ-ΙΣΑ

Συνάδελφοι,

τα προηγούμενα χρόνια δώσαμε μαζί, ο ένας δίπλα στον άλλον δώσαμε πολλές μάχες, αντέξαμε επιθέσεις και απειλές από το απερχόμενο Προεδρείο του ΙΣΑ και στο τέλος καταφέραμε να αναδείξουμε τον ρόλο του συμβεβλημένου ιατρού στο σύστημα υγείας και στην ΠΦΥ.Τα δύσκολα αυτά χρόνια περάσανε και αναγνωρίστηκε ο ρόλος μας από όλους, τα προβλήματα όμως συνεχίζονται.

ΤΩΡΑ σας καλώ να δώσουμε ξανά μαζί την μεγαλύτερη μάχη απο όλες, σας ζητώ να συμμετέχετε και να ψηφίσετε τη ΝΙΚΙ-ΙΣΑ στις εκλογές του ΙΣΑ 12&13/10, σας ζητώ να μην επιτρέψετε ΠΟΤΕ ξανά να επαναληφθούν οι αθλιότητες του παρελθόντος.

Είμαι βέβαιος ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα καταφέρουμε την ανατροπή και θα απαλλάξουμε τον ΙΣΑ απο όλους αυτούς που ευθύνονται για τον βαθύ διχασμό των ιατρών και την απαξίωση του ιατρικού λειτουργήματος.

Στις 12&13/10 ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ αρχίζει, ΜΑΖΙ κερδίζουμε το μέλλον που μας αξίζει.

Γ. Ελευθερίου
Πρόεδρος ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ
Επικεφαλής ΝΙΚΙ-ΙΣΑ
www.niki-isa.gr


Ιατρικοί Σύλλογοι

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ο ΙΣΑ αφού κατάγγειλε τους ιατρούς που κάνανε σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, τώρα ζητά, επιτέλους, να κάνουν όλοι !

Αυγούστου 19, 2013 • By

Ο ΙΣΑ Από την μία καταγγέλλει τους συναδέλφους που κάνανε σύμβαση και από την άλλη ζητά να δοθεί η δυνατότητα να κάνουν και άλλοι με προσκόμιση βεβαίωσης από τον ΙΣΑ !!! Μάλλον κάποιο δεν ξέρουν τι θέλουν και τι κάνουν ή μήπως ξέρουν !!! Πώς αισθάνονται τώρα όλοι όσοι τον ακούσαν και δεν κάνανε σύμβαση, υποβάλλοντας εαυτόν σε ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής χωρίς ουσία ?

splashΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

ΕΟΠΥΥ

Κηφισίας 39 Μαρούσι 15123

Υπόψιν κ. Φάνη Ρηγάτου

Αθήνα 19/08/2013
Α.Π. : 39292
«Ο ΙΣΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΑ»

Ενόψει της λήξεως των συμβάσεων των συμβεβλημένων μελών μας με τον ΕΟΠΥΥ και τη σχετική ανανέωση τους, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εισηγείται με την παρούσα, για την αποφυγή της περαιτέρω ταλαιπωρίας των μελών μας, καθώς επίσης και της περιττής γραφειοκρατίας με την προσκόμιση προς εσάς πολλών βεβαιώσεων, μόνο την προσκόμιση της σχετικής βεβαίωσης του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στην οποία δυνάμεθα να συμπεριλάβουμε όλα τα σχετικά στοιχεία,τα οποία είναι απαραίτητα για την ανανέωση των συμβάσεων . Επίσης είναι δυνατή η επισύναψη των σχετικών μηχανημάτων, τα οποία διατηρούνται στα ιατρεία , διότι ο ΙΣΑ ως ο καθ’ ύλην αρμόδιος για την αδειοδότηση των ιατρείων και πολυιατρείων, διατηρεί σχετικά αρχεία.

Σε κάθε περίπτωση όμως επανερχόμαστε στο αίτημα μας για την δυνατότητα των νέων ιατρών και όσων αποκλείστηκαν από τον ΕΟΠΥΥ, να συνάψουν σύμβαση με τον Οργανισμός σας τηρώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την αρχή της ίσης μεταχείρισης και την αρχή της αναλογικότητας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Κοιν. Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ

Αντιπρόεδρο ΕΟΠΥΥ


Ιατρικοί Σύλλογοι

Βλασταράκος πρός ΕΟΠΥΥ: “Ζητήσαμε οι γιατροί του ΙΚΑ, να έχουν πρόσθετες αποδοχές από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ, κατά πράξη και περίπτωση, μέσα από την λειτουργία του ιδιωτικού τους ιατρείου” ! Τώρα απειλεί με πειθαρχικές κυρώσεις όσους έχουν σύμβαση !

Φεβρουαρίου 18, 2013 • By

Αθήνα 18/02/2013

Ενημέρωση προς το σύνολο των ιατρών, το ΔΣ του ΠΙΣ, τα ΔΣ των Ιατρικών Συλλόγων και τους εκλέκτορες του ΠΙΣ.           

Μετά τις απειλές του Προέδρου του ΠΙΣ Μ. Βλασταράκου περί πειθαρχικών διώξεων, όσων ιατρών έχουν συνάψει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, αισθανόμαστε την ανάγκη να σας υπενθυμίσουμε τι ζητούσε, σε επίσημη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ο ίδιος άνθρωπος, με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ . Τα συμπεράσματα δικά σας …. Εμείς περιοριζόμαστε στο να επισημάνουμε ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο εν λόγω Πρόεδρος θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί από χθες !!!

http://iatroinet.com/2013/02/18/εοπυυ-βλασταράκος-ζητήσαμε-οι-γιατρο/


Ιατρικοί Σύλλογοι

Απόφαση ΔΣ Ι.Σ. Πατρών περί μη άσκησης πειθαρχικής δίωξης σε κλινικούς ιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Φεβρουαρίου 13, 2013 • By

Προς 
τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών

Αρ. Πρωτ. 1675/13-2-2013

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης (09/02/2013) του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου  περί άσκησης πειθαρχικής δίωξης όσων κλινικών ιατρών δεν διακόψουν εντός ενός μηνός τη συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ, αποφασίστηκε ομόφωνα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών στις 12/02/13 για ηθικούς και νομικούς λόγους, να μην κινηθεί καμία διαδικασία πειθαρχικής δίωξης στα μέλη του με την ανωτέρω αιτιολογία.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,
Η  Πρόεδρος
Άννα Μαστοράκου
Ο Γραμματέας
Γεώργιος Σκρουμπής


Ιατρικοί Σύλλογοι

ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ Δ.Σ. Ι.Σ.Η. ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

Φεβρουαρίου 13, 2013 • By

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Ν.Π.Δ.Δ.)

ΚΡΙΤΟΒΟΥΛΙΔΟΥ 19 712 01 ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΤΗΛ.: 2810 283385 -2810 330193, FAX : 2810 330194

Web: http://www.ish.gr, e-mail: info@ish.gr

Ηράκλειο, 13/02/2013

ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ Δ.Σ. Ι.Σ.Η. ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ι.Σ.Η στην Συνεδρίαση του της 12ης Φεβρουαρίου 2013 ομόφωνα διαχωρίζει την θέση του ως προς την απόφαση που ελήφθη στην Γενική Συνέλευση του Π.Ι.Σ. σχετικά με την επιβολή πειθαρχικών και νομικών κυρώσεων στα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ μέλη του, εφόσον δεν καταγγείλουν την σύμβαση που έχουν συνάψει μέσα σ’ ένα μήνα και δηλώνει ότι θα προστατεύσει τα μέλη του με κάθε τρόπο.

Επιπλέον το Δ.Σ. του Ι.Σ.Η. εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του γιατί ενώ το θέμα της Αυτοδίκαιης αργίας των ιατρών του ΕΣΥ είχε τεθεί από τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου στην ατζέντα των θεμάτων προς ψήφιση, εντούτοις δεν συμπεριλήφθηκε στις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του Π.Ι.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Γρηγόρης Πασπάτης Γεώργιος Καραντινός


Ιατρικοί Σύλλογοι

Σχετικά με την κατασυκοφάντηση του ιατρικού σώματος απ’ τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

Ιανουαρίου 29, 2013 • By

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Ι.Σ.Λ.

 ΚΩΝ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

 

«Σχετικά με την κατασυκοφάντηση του ιατρικού σώματος απ’ τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ»

 

            Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Ε. Παπαγεωργόπουλος, περιδιαβαίνει τα τηλεοπτικά κανάλια βρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία από τους πολιτικούς του προϊσταμένους και προσπαθεί μάταια να στηρίξει τον ήδη χρεοκοπημένο Οργανισμό, που υποτίθεται πως διοικεί, αποδίδοντας «περίεργες» ευθύνες στο ιατρικό σώμα και λοιδορώντας τους λειτουργούς υγείας.

Είναι προφανές πως στην προσπάθεια του αυτή, που αποτυπώνεται με αγωνιώδη τρόπο, αυτοαναιρείται και αυτοεξευτελίζεται.

Μιλά για παραβατικές συμπεριφορές συνταγογράφησης και εκτέλεσης συνταγών σε πεθαμένους, όταν ο ίδιος και τα χρυσοπληρωμένα στελέχη της ΗΔΙΚΑ έχουν αρχειοθετήσει τα μητρώα των ασφαλισμένων στο πολυδιαφημισμένο νέο ΣΗΣ. Είναι φανερό πως, για να ρίξει λάσπη στους λειτουργούς υγείας, ανέσυρε απ’ το μπαούλο παλιές υποθέσεις με χειρόγραφες συνταγές, που θα έπρεπε να έχουν τελεσιδικήσει εδώ και 7 χρόνια, τις επικαιροποίησε και επιτέθηκε με ανεξήγητο μένος κατά των γιατρών, υπεραμυνόμενος την πάταξη της διαφθοράς του συστήματος, το οποίο ο ίδιος υπηρέτησε και στο παρελθόν για πολλά χρόνια από διαφορετικές θέσεις.READ MORE


toggle