Browsing Category

Ανακοινώσεις – Αποφάσεις Δ.Σ

Ανακοινώσεις - Αποφάσεις Δ.Σ, Δελτία Τύπου

Διαπραγμάτευση “φάντασμα” για νέες συμβάσεις ΕΟΠΥΥ

Δεκεμβρίου 2, 2017 • By

 cropped-enieoppy.jpgΑναζητείται δεύτερος για “διαπραγμάτευση”..

 Στην υπ’αριθμ 150/ 27-11-2017 ανακοίνωση της Επιτροπής διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ αναφέρονται τα πεπραγμένα της με την ολοκλήρωση συμβάσεων για διάφορα θέματα, όπως αιμοκαθάρσεις, ιατροτεχνολογικά είδη, φυσικοθεραπείες και αρκετά άλλα, για τα οποία όλοι είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι για την πρόοδο που έχει να επιδείξει.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται και ο προγραμματισμός για το άμεσο μέλλον, όπου οι υποεπιτροπές διαπραγμάτευσης   «βρίσκονται ήδη σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για όλες τις υπηρεσίες υγείας που παρέχονται από τους παρόχους υγείας». Ως τέτοιες λογίζονται οι ιατρικές εξετάσεις, διαγνωστικές εξετάσεις, νοσοκομειακή περίθαλψη κλπ, για τις οποίες γεννάται μια εύλογη απορία, την οποία μόνο η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ μπορεί να μας λύσει :

-Μεταξύ ΠΟΙΩΝ και πότε γίνεται η διαπραγμάτευση για την επίτευξη συμφωνιών για τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με ιατρούς?READ MORE


Ανακοινώσεις - Αποφάσεις Δ.Σ

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Σχετικά με την καταχώρηση επισκέψεων ΕΟΠΥΥ που εκκρεμούν από την Παρασκευή

Οκτωβρίου 16, 2017 • By

cropped-enieoppy.jpg

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ
ΘΕΜΑ: Σχετικά με την καταχώρηση επισκέψεων ΕΟΠΥΥ που εκκρεμούν από την Παρασκευή
Αναλυτικές οδηγίες έχουν δοθεί στα μέλη της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ σχετικά με τον τρόπο καταχώρησης των επισκέψεων που εκκρεμούν από την Παρασκευή 13/10, λόγω εργασιών αναβάθμισης του e-ΔΑΠΥ.
 Τηλ επικοινωνίας: 2610639539.
Εκ του ΔΣ

Ανακοινώσεις - Αποφάσεις Δ.Σ, Δελτία Τύπου

Ανοικτή επιστολή προς Πρόεδρο και διοίκηση ΕΟΠΥΥ

Οκτωβρίου 4, 2017 • By

cropped-enieoppy.jpgΑθήνα, 03/10/2017

Αξιότιμε κ.Πρόεδρε

Κατ’ αρχάς σας υπενθυμίζουμε ότι έχουμε στείλει ήδη εξώδικο επιστολή διαμαρτυρίας σχετικά με τις οδηγίες σας (αρχικές και τροποποιημένες) στην οποία απαξιώσατε να απαντήσετε. Είναι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία των ιατρείων και την συνεργασία με τους ασφαλισμένους του οργανισμού να αποσυρθούν αμφότερες, για τους λόγους που περιγράφονται στην επιστολή.

Σας καλούμε, αν δεν το έχετε κάνει ως τώρα, να την διαβάσετε προσεκτικά.

Σύμφωνα με την υπ’ Αρ. Πρωτ.: ΔΒ3 / ΟΙΚ. 35399/ 22-8-2017, υπογεγραμμένη από εσάς ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ καθορίζεται ως μέσος ημερήσιος αριθμός επισκέψεων των ασφ/νων του ΕΟΠΥΥ στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό ιατρούς, οι είκοσι (20) επισκέψεις. Επίσης, ως μέγιστος εβδομαδιαίος αριθμός οι εκατό (100) επισκέψεις. Με χρήση των ελαχίστων γνώσεων στατιστικής, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ημερήσιο μέγιστο όριο, αρκεί στις 5 εργάσιμες ημέρες ο αριθμός να μην ξεπερνά τους 100, οπότε ο ανώτατος μέσος όρος θα είναι 100/5=20 ημερησίως.READ MORE


Ανακοινώσεις - Αποφάσεις Δ.Σ

H ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ θα συμμετάσχει στη διευρυμένη συνεδρίαση του ΔΣ του ΙΣΑ στις 03/03/2016 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας

Φεβρουαρίου 26, 2016 • By

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: H ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ θα συμμετάσχει στη διευρυμένη συνεδρίαση του ΔΣ του ΙΣΑ στις 03/03/2016 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, εκτιμώντας ως άκρως λανθασμένη την τακτική του Υπουργείου Υγείας να ασκεί φοβική πολιτική μέσα από κλειστές πόρτες, χωρίς την απαραίτητη επικοινωνία και διαβούλευση με τους συνδικαλιστικούς φορείς, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΙΣΑ, να συμμετάσχει στη διευρυμένη συνεδρίαση του ΔΣ του ΙΣΑ στις 03/03/2016 που θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας στις 13:30, όπου θα συζητηθούν όλα τα φλέγοντα θέματα της Υγείας. Καλούμε τα μέλη μας να δώσουν το ενεργό και δυναμικό παρόν, ενώνοντας τη φωνή μας με όλους τους άλλους επαγγελματικούς και συνδικαλιστικούς φορείς για μια καλύτερη προοπτική στην άσκηση της δημόσιας και ιδιωτικής Υγείας στη χώρα μας.

Η Πρόεδρος       Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου       Χρήστος Παπασιδέρης


Ανακοινώσεις - Αποφάσεις Δ.Σ

Έναρξη κοινής δράσης της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ και του εθελοντικού οργανισμού για το παιδί «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Φεβρουαρίου 17, 2016 • By

17 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥenieoppy1

Έναρξη κοινής δράσης της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ και του εθελοντικού οργανισμού για το παιδί «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

 

                Έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε την έναρξη κοινής δράσης της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ και του εθελοντικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με σκοπό την εθελοντική βοήθεια των συμβεβλημένων ιατρών προς τα παιδιά που μένουν στα σπίτια του οργανισμού καθώς και προς τα παιδιά που υποστηρίζονται στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

                Αποστέλλεται σήμερα πρόσκληση ενδιαφέροντος προς όλους τους συμβεβλημένους ιατρούς της χώρας για την έναρξη κοινής δράσης.READ MORE


Ανακοινώσεις - Αποφάσεις Δ.Σ

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ στηρίζει τις κινητοποιήσεις του ΠΙΣ για το ασφαλιστικό – Κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη Τρίτη 26/01/2016

Ιανουαρίου 26, 2016 • By

enieoppy1ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Α. Στήριξη και συμμετοχή της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ στη στάση εργασίας των ιατρών της Θεσσαλονίκης για το ασφαλιστικό

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ στηρίζει και αναγγέλλει την ενεργό συμμετοχή των συμβεβλημένων ιατρών της Θεσσαλονίκης στη στάση εργασίας 11:00 – 15:00 πμ την Τρίτη 26 Ιανουαρίου που προκήρυξε ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο Λευκό Πύργο, που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα και ώρα 12.00 π.μ.

Καλούμε τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν ενεργά στην πορεία διαμαρτυρίας, δίνοντας δυναμικό παρών.

Β. Στήριξη και συμμετοχή των κινητοποιήσεων που προκήρυξε Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

  • Συμμετοχή στη Γενική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 4 Φεβρουαρίου 2016.
  • Προειδοποιητικό κλείσιμο των γραφείων των Ιατρικών Συλλόγων την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016.
  • Αποχή όλων των ιατρών από γραφειοκρατικές υποχρεώσεις (πιστοποιητικά, γνωματεύσεις, συμμετοχές σε επιτροπές), πλην ΑΜΕΑ, στις 28 και 29 Ιανουαρίου 2016.

Προειδοποιητική αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016 και τη Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016.

Κάθε θεραπευτική αγωγή θα αναγράφεται στην ατομική συνταγή του ιατρού, ώστε να μη διακινδυνεύσει η υγεία κανενός ασθενούς.

Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο καταργεί στην πράξη, τα όποια έσοδα από τη σύμβαση του ΕΟΠΥΥ.

Καλούμε τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα των κινητοποιήσεων.

Η Πρόεδρος             Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου   Χρήστος Παπασιδέρης


Ανακοινώσεις - Αποφάσεις Δ.Σ

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ στηρίζει την 24ωρη αποχή των ιατρών της Αθήνας τη Δευτέρα 25/01/2016

Ιανουαρίου 21, 2016 • By

enieoppy1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ στηρίζει και αναγγέλλει την ενεργό συμμετοχή των συμβεβλημένων ιατρών της Αθήνας στην 24ωρη αποχή τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου που προκήρυξε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας, που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα και ώρα 11.30πμ.

Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο καταργεί στην πράξη, τα όποια έσοδα από τη σύμβαση του ΕΟΠΥΥ.

Καλούμε τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ της Αθήνας να συμμετάσχουν ενεργά στην πορεία διαμαρτυρίας, δίνοντας δυναμικό παρών.

Η Πρόεδρος             Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου   Χρήστος Παπασιδέρης


toggle