Επαγγελματικά, Νέα ΕΟΠΥΥ

Σχετικά με την έναρξη αποπληρωμής των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Απριλίου 10, 2012 • By
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκίνησε σήμερα απο τον ΕΟΠΥΥ η αποπληρωμή των ιατρών για τη δαπάνη των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2012.

Σήμερα ολοκληρώθηκε η αποπληρωμή των πρώτων 2.000 ιατρών, ενώ μέχρι την Μ.Τετάρτη θα έχουν αποπληρωθεί όλοι οι γιατροί που έχουν ολοκληρώσει την κατάθεση των δικαιολογητικών δαπάνης για τους δύο πρώτους μήνες του έτους. Παράλληλα, για όσους γιατρούς δεν έχουν προλάβει να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής τους προς τον ΕΟΠΥΥ.
Μετά από συνάντηση που είχε σήμερα, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Γεράσιμος Βουδούρης με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και των Ιατρικών Συλλόγων Αθήνας και Πειραιά, ανακοινώνει ότι τα συμβεβλημένα εργαστήρια με τον ΕΟΠΥΥ θα αποπληρωθούν στις 30 Απριλίου για τις δαπάνες των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου.
Αύριο θα ανακοινωθούν σαφείς οδηγίες για τον τρόπο υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων δαπάνης, βάση των οποίων θα γίνει και η αποπληρωμή.
Ο κ. Βουδούρης μετά την σημερινή συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε μέχρι το τέλος Απριλίου, εκτός από την αποπληρωμή για τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο να γίνει και η αποπληρωμή  των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2011. Στόχος μας είναι η ομαλή συνεργασία με τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ και η καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. “
Πηγή: ΥΥΚΑ