Δελτία Τύπου

Σύσκεψη της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ με τον Υπουργό Υγείας

Δεκεμβρίου 6, 2021 • By

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 03.12.2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση της διοίκησης της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ με τον Υπουργό Υγείας κ Πλεύρη.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι συμβεβλημένοι ιατροί του ΕΟΠΥΥ στάθηκαν κοντά στην κοινωνία, εξυπηρετώντας τα περιστατικά COVID-19 στην κοινότητα και τους χρόνιους non-COVID-19 πάσχοντες. Ειδικά κατά τη διάρκεια των lockdowns, το ιατρείο και εργαστήριο της γειτονιάς αποτέλεσαν κυρίαρχο πυλώνα δημόσιας υγείας. Τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης και στήριξης της δημόσιας ΠΦΥ, με αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και προκήρυξη νέων συμβάσεων εκεί όπου υπάρχουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ειδικά με πρόσκληση ενδιαφέροντος προς νέους ιατρούς, με αναβάθμιση της αποζημίωσης.Εκ μέρους της διοίκησης της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες επισημάνσεις:

Η διαχείριση της πανδημίας μπορεί να είχε καλύτερο αποτέλεσμα εάν είχε δοθεί από την αρχή, δικαίωμα στους κλινικούς ιατρούς να κλείνουν τα ραντεβού για το εμβόλιο και να έχουν τη δυνατότητα της διενέργειας rapid test.

Η επιστράτευση υπηρεσιών υγείας συμβεβλημένων ιατρών δημιούργησε μεγάλο πλήγμα στη λειτουργία των ιατρείων και στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, με απώλεια συμβάσεων των ιατρών αυτών με φορείς ΠΦΥ (κλειστές δομές, γηροκομεία) ή δευτεροβάθμιας περίθαλψης. Οι πρώην επιστρατευμένοι ιατροί κάνουν τεράστια προσπάθεια ακόμα και σήμερα να σταθούν όρθιοι, καθώς πολλοί εξ’αυτών είναι απλήρωτοι για τις υπηρεσίες τους στα νοσοκομεία και με τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους να τρέχουν.  READ MORE